• by:
  • June 17th, 2021
  • Category: Autovakantie

Inpakken en wegwezen


Met de auto op vakantie gaan is altijd een beetje verhuizen. Je hebt al snel te veel mee, maar is dit echt zo voordelig? Want in het terugkeren wil je ook nog het een en ander meenemen. We geven je enkele slimme inpaktips mee ;-)

Meer inpakken is meer benzine verbruiken

Het voordeel van een ruime koffer is uiteraard dat er veel in kan. Maar dit is niet zo aangeraden wanneer je op vakantie vertrekt. 

Want meestal gebruik je niet alles dat je meeneemt en dat is zonde. Vooral omdat een volgeladen koffer meer benzine verbruikt maar ook omdat het tot gevaarlijkse situaties kan leiden. 

Hou het zwaartepunt van de wagen zo laag mogelijk

Plaats zware dingen zoveel mogelijk onderaan in de koffer. Zo houd je het zwaartepunt van de wagen laag en is het veiliger in geval van botsing.

Plaats hierbij ook de zwaarste koffers zo dicht mogelijk bij de rugleuning van de achterbank.

Komt de bagage boven de rugleuning van de achterbank? Plaats dan een stevig bagagenet of traliewerk. Zo kan er niets naar voor vliegen bij een noodstop. Plaats ook om diezelfde reden niets op de hoedenplank.

Hoe zit het met de bandenspanning?

Wanneer je een wagen zwaar belaadt moet je de bandenspanning verhogen. Zo verbruik je minder brandstof en heb je een betere wegligging.

Elke auto heeft een maximumgewicht

Elke auto heeft een maximumgewicht dat je zeker niet mag overschrijden.
Dit maximumgewicht kan je terugvinden op het kentekenbewijs van de wagen.
De rijeigenschappen van de wagen worden verstoord wanneer dit maximumgewicht overschreden wordt waardoor de auto moeilijker onder controle te houden is bij noodsituaties op de weg.

Let wel: in dit maximumgewicht zit het gewicht van een eventuele dakkoffer en de meereizende personen inbegrepen.